Украйна предаде на Китай публично и по дипломатически канали украинската формула

...
Украйна предаде на Китай публично и по дипломатически канали украинската формула
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна очаква диалог от Китай

Украйна съобщи на Китай публично и по дипломатически канали украинската формула за мир и чака разговор, заяви " Укринформ ".

" Предадохме нашата мирна формула и покана за присъединяване в тази формула на Китай както обществено, по този начин и по дипломатически канали. Каним Китай за разговор, чакаме отговор ", сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога на взаимна конференция с Министър-председателят на Япония Фумио Кишида.

Припомняме, че министър председателят на Япония Фумио Кишида бе на посещаване в Украйна във вторник.

Президентът на Китай Си Дзинпин е на държавно посещаване в Русия. Китай не осъди съветската война против Украйна.

Президентът заяви във вторник, че Китай се застъпва за мир и разговор за разрешаване на спора в Украйнa, написа news.bg.

На конференция с съветския си сътрудник китайският президент акцентира, че във връзка с украинската рецесия страната му се управлява " от правилата на Организация на обединените нации ", поддържайки " справедлива позиция " в интерес на спокойно решение и договаряния.

" Нашата позиция се основава на истината... и сме твърдо на вярната страна на историята ", добави той.

Китайският президент означи, че двете страни ще продължат да укрепват връзките си, с цел да засилят отбраната на " правилата на Хартата на Организация на обединените нации " и " многостранния темперамент " на интернационалните връзки в другите организации, към които принадлежат.

На първата годишнина от войната Китай показа собствен личен проект от 12 точки за " политическо решение на украинската рецесия ", който беше подложен на критика от Съединени американски щати и европейските страни.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР